Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
VlindersVlinders.....

"Zo te sterven op het water met je vleugels van papier"...ik hoor het liedje van Boudewijn de Groot in mijn hoofd weerklinken als ik ze zie vliegen. Vlinders. meesters in transformatie. De laatste dagen zie ik er opvallend veel in mijn tuin rondfladderen. Heel veel tere witte exemplaren, af en toe afgewisseld met een groter kleurrijker exemplaar. En soms wat libellen. Ook van die meesters in het veranderen.

Ze dansen door de lucht, sierlijk en elegant. Soms lijken ze te dwarrelen als sneeuwvlokken. Alsof ze high zijn van het leven alleen al. Ooit begonnen als rups. Lomp, soms harig en altijd vraatzuchtig. Met een heleboel poten en een groot onhandig en zwaar lijf. Wekenlang brengen ze knabbelend en vretend door om vervolgens de eerste verandering te ondergaan: ze worden een pop. Eigenlijk sterven ze dan een beetje, althans: de rups in hen sterft. Ik heb geen idee of het proces pijnlijk is, zoals voor mensen sommige transformaties kunnen zijn. Of zou het meer iets zijn als de loden last van het ene bestaan uittrekken als een jasje en gewoon verdergaan?

En daar hangen ze dan. Schijnbaar dood, maar o zo in leven. Totdat op een goede dag, als een boeienkoningin, de vlinder tevoorschijn komt. Eerst nog vochtig en kwetsbaar maar al snel sterk genoeg om te vliegen, ver en hoog om aan alle bloemen te ruiken die er bloeien. En zo fladderen ze nu in onze tuin. Licht als een veertje en schijnbaar zorgeloos. Ik zou best eens een vlinder willen zijn. Veranderen, transformeren en steeds mooier en lichter worden. Jammergenoeg leven vlinders zo kort. Ik denk dat ik mezelf daarom maar ontpop .....
© Hydrangea Online / Laatste update: 04-07-2004 / 5047 x bekeken