Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Midwinter/winterzonnewende 2

Een heel erg koude winteravond kwamen we bij elkaar in ons , inmiddels bekende, onderkomen voor de binnenvieringen. In het gebouw zelf was het eigenlijk nog kouder dan buiten en dat is de hele viering zo gebleven.

Eenmaal binnen hebben we ons omgekleed in onze rituele, bordeauxrode, kleding en zijn begonnen met het leggen van de cirkel. Groen met bordeauxrode bloemen. Het altaar was extra versierd met een eikentak. Na het openen en het aansteken van de festivalkaarsen zijn we gaan zitten en hebben het gehad over dit feest, ons gevoel erbij.

Het is de kortste dag en dus de langste nacht. De dag waarna het licht gaat terugkeren. We laten het donker en de transformatie van Samhain achter ons. De energie is vrouwelijker, luchtiger en draait nu om de Godin Arianrhod en haar gezel de Eikenkoning. Waar de zomerzonnewende puur mannelijk is, is de winterzonnewende heel vrouwelijk.

De kleur bordeaux wordt gedragen ivm de associatie met liefde, warmte, harmonie, maar staat ook voor : nieuw bloed, groei, aankomende geboorte, de baarmoeder. De tijd is heel hoopvol. Deze periode luidt in dat we letterlijk straks het donker weer achter ons laten. Ikzelf herken de perioden, het draaien van het jaarwiel steeds meer en voel het ook. Waar k voorheen een diep dal inging in deze periode, ben ik nu juist hoopvol en positiever gestemd. Omdat ik weet dat het licht alweer naar ons onderweg is ( of wij naar het licht , zo je wilt).

We hebben hierna ook nog gesproken over het jaarwiel en het ontstaan van de jaarfeesten. Dit vind ik alleen niet passen binnen een verslag over de Yuleviering en daarom laat ik het eruit.

Toen kwamen we terecht bij het rituele gedeelte. We moesten voor onszelf, diep in onszelf, bepalen wat we in ons leven naar het licht willen brengen en hierop mediteren. Ik had al een tijd in mijn hoofd wat ik wilde gaan vragen en toen ik erover mediteerde en vroeg of ik dit mocht vragen , werd me nog eens duidelijk gezegd dat ik het MOEST doen. Onze intenties/wensen hebben we aan onze kaars meegegeven en deze kaars is toen door onszelf aangestoken, om op te branden zodat onze wensen uiteindelijk tot vervulling gaan. Vervolgens hebben we ook nog een kaarsje ontstoken voor de wereld, waaraan we onze eigen persoonlijke wens voor de aarde mee hebben gegeven.

We hebben de cirkel gesloten en hebben een lekker feestmaal aangericht, de kachel hoger gezet en hebben ons opgewarmd.

Ik vond het een prachtige, zachte ( en kkkoude) viering en hoop dat mijn wens inderdaad in vervulling mag gaan!© Hydrangea Online / Laatste update: 07-04-2005 / 4546 x bekeken