Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Hoe kun je weten dat je heks zou kunnen zijn (Laura)

Laura vroeg mij het volgende:
heey,
ik had een vraag
Hoe kun je merken dat je een heks zou kunnen zijn?
groetjes


**********

Mijn antwoord aan haar:

Wat een leuke vraag. Ik ben best benieuwd waarom je me deze vraag stelde. Heb je zelf het vermoeden dat je heks bent? Zou je er graag één willen zijn? Wat trekt jou in het heks-zijn?

Allereerst zal ik je zeggen, en ik denk dat elke heks het met me eens is, een heks kun je niet worden, dat bén je of je bent het niet. Het zit in je, het hoort bij je. Wat niet betekent dat je persé op jonge leeftijd al hoeft te weten dat je heks bent. Sommige mensen zijn hun hele leven heks, maar noemen zich niet zo. Soms omdat ze dat niet willen en soms omdat het ook niet in ze op zou komen om zichzelf zo te noemen. En er zijn nog mensen die denken bij het woord "heks"echt aan de lelijke oude en vaak enge vrouwtjes uit sprookjes. Dat is natuurlijk niet zo.

Heks ben je dus. Uit gesprekken met andere heksen ben ik erachter gekomen dat vele heksen zich altijd wel een beetje anders dan anders hebben gevoeld. Als kind geloofden ze andere dingen, zagen andere dingen en voelden andere dingen. Ze hielden zich misschien wel meer bezig met de seizoenen, met plantjes en dieren. Misschien wel zagen ze elfjes. Het kan ook zijn dat dat niet zo is en dat ze als kind helemaal geen "vreemde"ervaringen en gevoelens hadden.

Warrig verhaal he? Weet je waarom dat is? Omdat je alleen voor jezelf kunt bepalen of je heks bent of niet. Niemand doet dat voor je, omdat het iets heel persoonlijks is. Mar als je bij het lezen van heksensites, boeken over hekserij en andere zaken het gevoel krijgt dat het bij je hoort, als je ontroerd raakt, herkenning ziet, herinneringen voelt, dan is de kans groot dat je je de heks in jezelf herinnert.

Voor mij is het lezen van de tekst "Ik ben een Heks" iets wat veel in mij losmaakte, toen ik hem voor het eerst las. Ik weet niet of je hem op mijn site al hebt gelezen, dus ik stuur hem met deze mail mee.

Mocht je nog vragen hebben: mail me gerust terug. Ik ben geen alwetend orakel, maar wil graag mijn ervaringen met je delen!


© Hydrangea Online / Laatste update: 26-12-2004 / 8146 x bekeken