Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Schoolfeest met thema Samhain (Anoniem)

Anoniem vroeg mij het volgende:

wij moeten voor school een feest organiseren wij hebben daar de samhain voor uit gekozen heb je hier wat meer details over zoals decoratie kleding en rituelen en een goed griezelverhaal?Ik antwoordde haar:

Ha anoniem,

Dank je voor je reactie en je vraag. Ik zet je vraag ook op de site neer, okee?

Jullie hebben gekozen voor Samain als thema voor een feest voor of op school. Ik zal proberen je vragen te beantwoorden, maar ik ben eigenlijk ook wel heel erg benieuwd waarom je speciaal voor Samhain hebt gekozen, het feest van de dood. En wat voor soort feest het wordt: Gewoon voor de lol, of wil je ook echt aandacht besteden aan de diepere betekenis van het feest?

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er niet bepaald fan van ben om de Samhain-energie op te roepen buiten de periode waarin ie van toepassing is ( eind oktober, begin november tot tegen eind november) omdat elke energie zijn eigen tijd kent. Mocht het dus alleen voor de lol zijn, zou ik het zeer waarderen als je je verre houdt van het doen van dingen die ritueel zijn. Ik denk namelijk dat je als mens zijnde behoorlijk ontregelt kunt raken als je met die energie gaat "spelen", snap je me? In echt rituelere zin lijkt het me zelfs af te raden om het te doen. Dan kun je je beter richten op het komende feest van Yule. En dan nog: wees je ervan bewust dat je altijd respectvol moet omgaan met dergelijke feesten!

Voor wat betreft details: Op mijn site staat al het één en ander vermeld over samhain, als je hebt gekeken bij sabbats en esbats en dan bij het kopje Samhain. In principe staat daar kort en bondig verteld wat het is, welke kleuren je het beste kunt gebruiken en wat je als versiering kunt gebruiken. Ook op de vele andere sites die er zijn vind je soortgelijke info. Een beetje onderzoek van jouw/jullie kant levert je genoeg info op. Natuurlijk kun je de versiering nog gekker maken door enge spinnewebben te maken enzo. Ik denk dat je (en je klasgenoten die het mee-organiseren) best genoeg fantasie hebben om zelf wat leuke dingen te bedenken die bij zo'n griezelfeest kunnen passen. Griezelverhalen zijn er ook genoeg, kijk maar eens in de bibliotheek!

Nogmaals: ik ben er absoluut geen voorstander van om met Samhain te werken buiten de periode waarin het ook echt gevierd wordt. Ik raad het je dus eigenlijk ten sterkste af. Maar ik kan je natuurlijk niet tegenhouden.Wees voorzichtig en laat me eens weten waarom je voor Samhain hebt gekozen, okee?

Liefs
Hydrangea


© Hydrangea Online / Laatste update: 14-12-2004 / 5220 x bekeken