Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Inleiding Godinnen

In veel tradities maakt men gebruik van verschillende Goden en Godinnen en hun individuele symboliek. Vaak gebruikt men per jaarfeest een specifieke God of Godin, wiens gaven of krachten overeenkomen met het seizoen wat gevierd wordt. Ook in de verschillende Mythologieen zijn vele Goden en Godinnen bekend.

Ik zal er een aantal behandelen die ik tijdens mijn opleiding tegenkom, of die gewoon mijn buitengewone interesse vragen. Verder zullen hier ook mythologische verhalen ed worden geplaatst, gewoon ter jullie allen "leering ende vermaeck", waarbij de Keltische kant van de zaak lichtelijk mijn voorliefde heet.

Ik heb daarom twee categoriën geopend: één voor Goden en deze, voor Godinnen. Godinnen geniet, moet ik eerlijk bekennen, mijn voorkeur. Niet omdat ik het mannelijke aspect wens te ontkennen, ik ken de waarde ervan maar al te goed. maar ik vind wel, dat er in onze wereld vooral veel aandacht is voor het Patriarchale element van vele geloven, terwijl we , vind ik, veel meer terug zullen moeten gaan naar onze Grote Moeder, de Godin. Want alleen door evenwicht, zullen we immers heelheid krijgen. Vandaar dat je hier een viering vind van alle Goddelijke Moeders.

Veel plezier met het lezen ervan!© Hydrangea Online / Laatste update: 01-01-2005 / 8864 x bekeken