Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Mabon - Diversen

Gebraden kip ingewreven met salie, basilicum en tijm

1 grote braadkip
1 citroen
3 eetlepels boter,
ongezouten
3 tot 4 takjes verse salie
3 tot 4 takjes verse basilicum
3 tot 4 takjes verse tijm

Knijp eerst het sap van de citroen in de buikholte van de kip.
Wrijf de kip licht af 1 of 2 takjes van elk van de kruiden.
Leg hier en daar een klontje boter op de kip. Braad de kip
ongeveer 1 uur op 175° C. Bestrooi tegen het eind van de braadtijd
met de rest van de kruiden; bewaar 1 of 2 takjes voor garnering.
*************************************************************
Mabon wijnmaancider
4 kopjes appelcider
4 kopjes druivensap
2 kaneelstokjes van 10cm
1 theelepel allspice
1/2 theelepel hele kruidnagel
extra kaneelstokjes voor in kopjes 15 cm lang.

Verwarm de cider en het druivensap in een steelpan. Voeg kaneel,
allspice en kruidnagelen toe. Breng net aan de kook. Zet het
vuur laag en laat 5 min sudderen. Schep op uit een kookpot.
Voldoende voor 8 kopjes.
*************************************************************
vruchtentaart (tarte tartin) van seizoensfruit

Benodigdheden:

100 gr. boter
100 gr. kristalsuiker
100 gr. zelfrijzend bakmeel
2 geklutste eieren
een springvorm van 20 cm doorsnee
seizoensfruit
slagroom, custard of créme fraîche

Maak van de boter, het suiker, het bakmeel en de eieren een licht en luchtig deeg.
Vet de springvorm in en bestrooi de bodem en de wanden met suiker. Leg grote stukken fruit (desnoods met schil als deze eetbaar is) op de bodem van de vorm en bedek ze met het beslag. Bak de taart daarna een half uur in een voorverwarmde over van 180 graden en check met een satéprikker of een breinaald of het deeg gaar is (hij komt er dan droog uit). Keer de taart op een bord, zodat het fruit bovenop ligt. Eet het met de slagroom, de crëme fraîche of custard...of gewoon puur natuur. Wat je lekker vindt.


vrij uit "De Heksenketel" van Kate West


© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 3753 x bekeken