Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Yule (Midwinter) - Diversen

benodigdheden

1 fles rode wijn
1 pijpkaneel
1 sinaasappel
4 kruidnagelen
100 gr. Bruine suiker


Hoe maak je het?

Snij de sinaasappel in schijfjes en verwarm deze samen met de wijn en de rest van de ingredienten totdat het bijna kookt. Laat he tdan nog 15 minuten op een heel laag pitje trekken. Heerlijk na een wandeling in de kou . Warm serveren!

******

YuleTulband

Je kunt de tulband als hij klaar is en is afgekoeld, met poeder suiker bestrooien.
ingrediënten:
200 gram meel
200 gram bloem
¼ L melk
½ eetlepel gist
150 gram gesmolten, geen warme boter
2 eieren
100 gram suiker of ahorn siroop, of stroop
de schil van een geraspte citroen
1 thee lepel zout
Een paar gepelde en halve amandelen.
150 gram rozijnen.
Bereiding:
meng het meel en de bloem in een grote kom en maak in het middel een kuiltje. Los de gist op in de melk en giet dit in het kuiltje in de kom. Roer van uit het midden alles glad tot een vloei baar deegje. Laat het een kwartiertje staan tot er blaasjes op komen en het deeg gerezen is. Roer de boter door de eieren zoet middel, de citroen schil en het zout. Klop nu alles tot een glad deeg. Stop het deeg in een plastic zak en laat het twee keer zo groot worden. Dit kan langer dan 2 uur duren, door de boter en het ei..
Vet ondertussen en tulband vorm in en lag de amandelen op de bodem. Schep de rozijnen door het deeg. Doe het deeg in de vorm en strijk het glad met een natte lepel. Laat het nu nog een keer reizen, het moet nu wel de vorm vullen.
Bak hem 40 minuten op 200 graden, op de onderste richel.


© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 4215 x bekeken