Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Broodrecepten

Simpel melkbrood voor alle Sabbats

15 g verse gist
1 1/4 dl lauwe melk met 1 theelepel
kristalsuiker erin opgelost
225 gr bloem
1 theelepel zout
25 gr. margarine

Strooi de gist op de melk en laat staan tot het schuimt. Meng bloem en zout door elkaar en kneed de margarine erin. Voeg de gistvloeistof toe en meng het tot een zacht deeg. Kneed dit zorgvuldig op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en soepel is. Doe het in een kom, dek die af met een lichtvochtige doek en laat het op een warme plaats ( ongeveer 23 graden) staan tot het deeg in omvang is verdubbeld. Kneed het dan nogmaals en laat het nogmaals rijzen. Daarna kun je het in broodjes verdelen of maken in de vorm die je eraan geven wilt.
Leg het op een ingevet stuk bakpapier en laat het nog eens 20 minuten rijzen.Bestrijk de bovenkant met geklopt ei of melk en bak het in de overn op 220 graden gedurende 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de dikte van je brood.

Je kunt dit brood vlechten, er een korenschoof van maken of een menselijke figuur voor Lammas. Denk ook eens aan een spiraal voor Samhain (spiraal is het symbool voor de oude wijze vrouw), een hulstblad voor Yule, een eikenblad of een zon voor Litha of een haas voor Ostara.

Uit: " De Heksenketel" van Kate West

****




© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 5121 x bekeken