Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Beltane - Diversen

Komkommersoep

* 1 kleine ui gesnipperd
* 1 komkommer
* 12 gram boter
* 1.5 dl groentebouillon (of water met een snufje zout)
* half handje verse peterselie, fijngehakt
* half liter melk

Schil de komkommer en hak hem fijn, fruit hem met de ui in de boter tot hij zacht is, maar niet bruin. Voeg bouillon en peterselie toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Pureer hem in de blender en druk door een zeef en voeg de melk toe.
Als je de soep warm opdient, laat hem dan nog niet koken. Serveer je hem koud, doe er dan een flinke snuf zout bij en zet hem een paar uur in de koelkast. Vlak voor het opdienen giet je er een grote spiraal ongeklopte room op. Selderie is een prima alternatief voor komkommer

*******

Meiwijn

12 takjes zoete lievevrouwebedstro
1 1/4 kopje basterdsuiker
1 fles droge witte wijn
wat ijsblokjes
3 flessen droge witte wijn
1 liter sodawater of koolzuurhoudend water of champagne
lentebloemen

Doe het bedstro, de suiker en 1 fles droge witte wijn in een grote kom en dek deze toe. Verwijder na een half uur het lievevrouwebedstro. Roer de wijn en schenk hem met de ijsblokjes in een grote kookpot. Voeg de andere drie flessen wijn en het sodawater of de champagne toe. Leg rond de kookpot de bloesem en varens ter versiering.

***

Brandnetelsoep

50 gram boter
1 pond klein gesneden aardappelen
2 grote kleingesneden uien
6 stangen prei, klein gesneden
zout en vers gemalen peper naar smaak
4/5 kopje kippenbouillon
150 gram brandnetel, gewassen en fijngehakt (of ongeveer 60 gr gedroogd)
3/4 kopje room

smelt de boter in een diepe braadpan of steelpan. Voeg wanneer ze schuimt de aardappelen, uien en prei toe. Roer tot alles een boterlaagje heeft, bestrooi met zout en peper en dek toe. Laat 10 minuten op laag vuur stoven, of tot de groenten zacht zijn. Voeg de bouillon toe en laat pruttelen. Voeg brandnetelbladeren toe en laat meepruttelen tot ze zacht zijn. Laat niet te lang koken. Voeg de room toe met kleine beetjes tegelijk. Naar wens zijn meer smaakmakers toe te voegen zoals munt of rozemarijn of kruidenboter. Voor ongeveer 6 borden.





© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 5075 x bekeken