Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Lammas - Diversen

[Liefdessalade

Fruitige salade (een wellustige salade vol heerlijke, zinnenstrelende vruchten)

Nodig:
- een selectie van je lievelingsfruit (bananen, appels, mango’s, kersen, perzikken, verse vijgen etcetera)
- een halve limoen
- dextrose (vruchtensuiker)
- geiten- of schapenyoghurt
- dikke vloeibare honing
- pijnappelpitten

Snij een aantal vers gewassen vruchten in stukjes of schijfjes. Voeg het sap van een halve limoen toe en meng alles in een kom. Besprenkel lichtjes met dextrose (vruchtensuiker) en zet ten minste een uur, bij voorkeur twee uur, in de koelkast. De dextrose zal een deel van het sap uit het fruit trekken. Roer zoveel yoghurt door de fruitsalade als je wilt, druppel er wat dikke, vloeibare honing over en bestrooi met een handvol pijnappelpitten. Doe je tegoed aan deze heerlijkheid.

Laat het jullie smaken!!!

Uit : " Het Handboek der Liefde" van Francis Melville

***

Lammas/Lughnasadh wierook (zelfmaak)

Niet eetbaar, wel leuk om zelf samen te stellen:

2 delen wierookhars
1 deel hop (of sandelhout met een paar druppels bier)
1 deel appelbloesem
1 deel bramenblaadjes

Uit: " De Heksenketel" van Kate West
*************************************************************
Cornish Pastry

Vleespasteien zijn traditioneel iets wat op Lammas wordt gegeten. Hier een recept:

350 gr. biefstuk in dunne reepjes gesneden
100 gr. aardappel in blokjes
1 gesnipperde ui
een snuifje zout
zwarte peper
350 gr. kruimeldeeg

Meng biefstuk, aardappel en ui goed door elkaar. Flink kruiden met zout en peper en alles samen malen. Het deeg in vieren verdelen, en het uitrollen in cirkels van zo'n 20 cm. Verdeel het vleesmengsel over de deeglappen en vouw die erover, dubbel. Knijp de randen van de cirkels samen met je vingers, zodat ze goed dicht zitten. Een kwartier bakken in een oven van 220 om bruin te worden. daarna zet je de over op 170 graden voor 1 uur. Worden ze pasteien te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Je kunt allerlei variaties maken: de aardappel vervangen door wortel of pompoen, de biefstuk door lamsvlees.

Een vegetarische versie met aardappel, ui, wordtel, broccoli, maïs en grof geraspte kaas is ook heel lekker. Deze pastei hoeft maar 3 kwartier in de oven.
Of probeer eens blauwe kaas, prei, pijnboompitten of gemengde paddestoelen en chilipoeder.


Uit: " De Heksenketel" van Kate West



© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 3847 x bekeken