Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Ostara - Diverse recepten


Gevulde Ostera-eieren

Benodigdheden:
8 hardgekookte eiren
2 kopjes mayonaise
1/8 kopje suiker
1/2 kopje azijn of nat van zoete augurken
verse tijm of basilicum
waterkers

Bereiding:
Pel de eieren en snijd ze in de lengte door. Schep het eigeel eruit en
prak dat fijn met een vork of maal het in een blender. Voeg mayonaise,
suiker en azijn toe. Klop tot romig. Vul de eiwitten weer met het
mengsel, met behulp van een spuitzak of heel voorzichtig met een
theelepel. Garneer met verse tijm of basilicum naar wens, en leg er op
de schotel waterkers onder.

(Bron: "De Natuurlijke Heks", van Laurie Cabot)

********************************************************

Kokosnootcake met siroop

Ingrediënten
250 gram basterdsuiker – 250 gram boter – 3 eieren, licht geklopt – 1 eetlepel vanille-essence – 1 kop griesmeel – ¾ kop kokosvlokken – 200 gram zelfrijzend bakmeel – 180 gram suiker – 2,5 dl water – 1 citroen in dunne schijfjes.

Oven voor verwarmen op 180 graden. Een springvorm invetten. Bodem en zijkanten bedekken met bakpapier. Met de mixer de boter en suiker 10 minuten mixen. Beetje bij beetje eieren, vanille-essence en griesmeel toevoegen. Nog 5 minuten mixen. Mengsel in een mengkom doen. Kokosvlokken toevoegen. Het gezeefde bakmeel met een metalenlepel er doorheen scheppen. Goed mengen tot een glad deeg ontstaat. Deeg in de vorm scheppen, bovenkant glad strijken. 1 uur bakken. Met een vleespen in de cake prikken, de cake is klaar als de vleespen er schoon uitkomt. Suiker en water in een kleine pan doen en op matig vuur roeren tot de suiker is opgelost en de siroop kookt. De schijven citroen toevoegen, aan de kook brengen en op een laag pitje 15 minuten laten pruttelen. Niet roeren. De koude siroop over de cake gieten. Garneren met schijfjes citroen
en room.
************************************************************

Kip-kerriesalade met perzik

Ingrediënten
200 gram gebakken kipfilet – 200 gram selleriesalade – 1 blik perziken – 2 theelepels kerrie – 1 snufje paprikapoeder – snufje cayennepeper – een beetje gembernat.
Snijdt de kipfilet in hele kleine stukjes. Snijden de perziken in kleine blokjes. Meng dit alles door de sellerliesalade. Voeg de specerijen en de gembernat. Laat het afkoelen en zet het dan weg. Je kunt de salade opdienen met schijfjes perzik en kiwi.

*******************************************************

Maïskoekjes

Ingrediënten
1 blikje maïs – het groen van een prei fijngesneden – 2 eetlepels suiker – zout – sambal – 1 theelepel kerrie – 2 eieren – 4 eetlepels bloem – scheutje melk.
Roer alles goed door elkaar tot een beslag. Bak de koekje in een koekenpan. Ongeveer 1 eetlepel beslag per koekje.
**********************************************************

Vruchtenbroodjes

Ingrediënten
5 gram gist – 1,25 dl warme melk – 300 gram gezeefde bloem – 1 appel in fijne stukjes – 1 banaan in fijne stukjes – 150 gram bigarresaus – 100 gram gedroogde abrikozen of tuttifrutti in stukjes gesneden – 100 gram krenten en rozijnen – 100 gram fijngehakte noten – 2 eetlepels rum – 125 gram boter in stukjes – 1 theelepel suiker – 1 theelepel kaneel – 1 losgeklopt ei – 2 theelepels geraspte citroenschil – 600 gram extra boter – 50 gram basterdsuiker. Glazuur: 1 eetlepel melk – enkele druppels oranjebloesemessence – 2 eetlepels basterdsuiker.
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Laat de rozijnen en krenten weken in de rum. Doe de gist, 1 theelepel suiker en de eetlepel bloem in een kom. Voeg de melk met kleine beetjes toe en roer tot een gladde massa. Bedek de kom met plastic en zet hem een kwartier op een warme plaats. Doe bloem, boter, suiker en de kruiden in de keukenmachine. Mix tot de massa los en kruimelig is. Voeg ei, gistmengsel en citroen toe. Mix goed. Kneed het deeg dan op een met bloem bestoven ondergrond glad. Rol tot een bal en zet die in een ingevette beslagkom met plastic bedekt weg op een warme plaats. Kneed het deeg na een uur nog eens door. Klop de extra boter en de suiker met een mixer luchtig en romig. Voeg kaneel, rozijnen en krenten, noten, verse vruchten, bigarresaus en abrikzozen/tuttifrutti toe. Rol het deeg uit en beleg het met dit mengsel, laat een randje vrij langs de lange zijden. Rol het deeg in de lengte op tot een stevige rol en snijd die in plakken. Leg ze op de bakplaat. Bedek de plaat met plastic en laat de plakken op een warme plaats in 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in 20 minuten bruin en gaar. Maak ondertussen het glazuur van melk, poedersuiker en essence. Bestrijk de warme broodjes ermee en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Tip: Een snelle manier is om kant-en-klaar diepvriesbladerdeeg te gebruiken in plaats van zelfgemaakte gistdeeg. Je kunt dan het rijzen overslaan. Laat de plakjes bladerdeeg eerst naast elkaar ontdooien. Rol ze uit tussen twee laagjes plasticfolie, dat voorkomt plakken.

(alle recepten muv de bovenste zijn van : Little witches)
**********************************************************
Lente wierook
Dit is een mix van lente bloemen.
2 delen madeliefjes
2 delen viooltjes
2 delen rode tulp
½ delen geranium

***********************************************************

Ostarakrans.
350 gram gebuild tarwe meel
1dl lauw water
½ eetlepel gist
60 gram harde boter
1 theelepel zout
2 eieren
30 suiker of stroop
2 thee lepels geraspte citroen schil

voor de vulling:
60 gram boter
25 gram stroop
125 gram hazelnoten, gemalen
½ dl room
80 gram rozijnen

Maak een gist deeg voor taart bodems:
Hou twee eetlepels meel apart.
doe de rest van het meel in de kom en maak een kuiltje
los het gist op in het water en giet dit mengseltje in het kuiltje. Roer van het midden uit dit mengsel tot een slappe lap deeg.
leg de boter in dunne plakjes op het slappe deeg en strooi het zout erover heen.
leg dit in een plastic zak in de koelkast of op een niet te warme plek. Laat het ongeveer 3 kwartier staan tot er blaasjes op komen.
Meng alles met een vork tot een dik en stevig deeg.

Voeg nu het ei met de stroop en de citroen schil toe.
Kneed nu alles tot een elastisch deeg, net zo lang tot dat het niet meer aan je handen kleeft.Niet te lang, anders wordt het droog.
leg het in de koelkast en laat het rijzen tot het twee keer zo groot is ( dit kan 24 uur duren)
roer alle ingrediënten in de genoemde volg orde door elkaar, alleen niet de rozijnen.
rol het deeg tot een lap van ca 30 bij 40 cm and bestrijk het met de vulling, maar hou een rand vrij, strooi nu de rozijnen erover heen. ( als je dit niet lekker vind, kun je die er ook gewoon uit laten)
leg het deeg op een bak plaat en vorm het tot een krans.
Dek het af met een bakplaat en laat het nog eens 3 kwartier rijzen..

Bak de krans op 200 graden 30 minuten op de onderste richel van de oven gaar.

(van: Wizardland)

****

Zoet Brood

Nodig

* 500 gr. bloem
* 1 ei
* 100 gr. gesmolten boter
* 1 pakje vanillesuiker
* 100 gr. kristasuiker
* 1 theel. zout
* 40 gr. verse gist
* 2,5 deciliter lauwwarme melk
* wat boter om mee in te vetten
* gekleurde eieren

Je maakt het zo:

Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje waarin je de verse gist brokkelt. Doe er een beetje van de lauwe melk bij en een theelepeltje van de kristalsuiker.Daarna beetje bij beetje de melk toevoegen totdat er een egaal deeg ontstaat. Bestuif het deeg met wat bloemen laat het een uur rijzen op een warme plaats ( even afdekken met een theedoek oid. Na het rijzen kneed je de rest van de suiker, de vanillesuiker, het zout, het ei en de gesmolten boter door het deeg en kneed dit goed door. Laat het deeg dan nog eens een half uurtje rijzen.

Verdeel het deeg daarna in 2 stukken en rol hiermee vormen van 5 cm in doorsnee. Draai de 2 deegrollen in elkaar tot je een soort van vlecht krijgt. De vlecht vorm je tot een krans (probeer de naden zo goed mogelijk weg te werken). Laat de deegkrans nog een kwartier narijzen , afgedekt met een theedoek.

Bestrijk het daarna met nog wat gesmolten boter en plaats de deegkrans in een voorwerwarmde over (200 graden, voor hetelucht 10% lager afstellen). Bak het brood ongeveer 45 minuten in het midden van de overn. Als je erop klopt aan het einde van de baktijd moet het hol klinken.

Laat het brood afkoelen en versier het met de gekleurde eieren.





© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 5705 x bekeken