Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Litha - Diversen

Honingkoekjes

210 gram bloem
150 gram boter
100 gram klaverhoning
1 snufje zout

Maak hiervan een deeg en en maak er een dunne rol van die je, ingepakt in folie, een half uur laat opstijven in de koelkast. Verwarm de overn voor op 175 graden (10% minder warm als je een hetelucht oven hebt).
Snijdt de rol in plakjes of steek er koekjes uit met een vrompje, versier het eventueel met wat rozijntjes en bestrijk het met een lsogeklopt ei. Bak het ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze op een rooster afkoelen. Smulze!!!!

***

Lithawierook

2 delen sandelhout
1 deel alsem
1 deel kamille
1 deel rozenblaadjes
een paar druppels jasmijnolie
een paar druppels lavendelolie

*************************************************************
zomerthee

2 theelepels hibiscusbloemen
de geraspte schil van 1/2 citroen (naar keuze)
de geraspte schil van een 1/2 limoen (naar keuze)
1/4 liter kokend water (het is een recept voor 1 persoon)
10 minuten laten trekken.

Deze thee is verfrissend op een warme dag en kan zowel koud als warm gedronken worden.

*************************************************************
Midzomerkoekjes

IngrediŽnten:

ĺ kopje zachte boter
2 kopjes bastaardsuiker
2 eieren
1 theelepel citroensap
2 theelepels citroenrasp
2 kopjes gezeefde bloem
1 kopje fijn gemalen pecan noten

Bereiding:

Mix de zachte boter in een schaal (niet van metaal!) met de suiker, voeg telkens een klein beetje suiker toe tot een homogene massa ontstaat. Voeg de eieren, citroensap en rasp toe. Hierna voeg je de bloem en pecan noten geleidelijk toe, goed mengen. Bedek de schaal met een witte of gele doek en plaats in de koelkast gedurende een nacht.
Vorm balletjes van het mengsel ongeveer 2,5 cm in diameter. Plaats deze balletjes op bakpapier en druk ze wat plat, zorg dat er genoeg ruimte zit tussen de koekjes.
Verwarm de oven voor op 175 C en plaats de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

*************************************************************
Litha wijn

Deze wijn heeft een jaar nodig om te rijpen dus beleef nu plezier aan de bereiding en volgend jaar plezier aan het drinken!

IngrediŽnten:

2 delen paardebloem (zelfde volume als het water)
2 liter water
2 kopjes frambozen
sap van 1 citroen
1 theelepel kaneel
5 kopjes suiker (of honing)
1/3 deel wijngist of actieve gist.

Bereiding:

Verwijder de steeltjes en blaadjes van de paardebloemen en breng aan de kook. Laat het mengsel afkoelen en staan gedurende de nacht. Zeef het mengsel de volgende dag en voeg citroensap, frambozen, kaneel en suiker toe. Zachtjes verwarmen tot de suiker geheel is opgelost. Week de gist in warm water en voeg toe aan het lauwwarme mengsel. Bedek de pan met een doek en laat gedurende 3 dagen staan. Kijk af en toe naar het proces van fermenteren en visualiseer dat de belletjes die je ziet ontstaan zonnige energiebolletjes zijn. Na 3 dagen zeef je het mengsel weer en bottelt de wijn in flessen met een losse kurk. Als de kurken er niet meer uit ploppen proef je of de wijn zoet genoeg is. Zoniet, voeg dan meer suiker toe en zorg ervoor dat de wijn niet meer kookt, anders doodt je de gist.
Tenslotte kurk je de flessen stevig en bewaar de wijn op een koele donkere plaats gedurende een jaar. Proost!


© Hydrangea Online / Laatste update: 12-12-2004 / 4044 x bekeken