Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
VET (hart onder de riem voor dikkerds)

Vet op zich is Goed en Gezond, Zacht en Mooi. De westerse maatschappij is echter op gericht het vet te veroordelen als lelijk en ongezond. Vele mensen en vooral vrouwen zijn slaaf van deze destructieve overtuiging en doen zichzelf geweld aan om toch maar "vet" te laten wegsmelten. Dit is een onnatuurlijke, ongezonde zaak.

Gevoelens en potentiŽle mogelijkheden tot Creativiteit die zeer ver reiken, maar daarom niet meteen hoeven te worden omgezet in actie en verwezenlijking, zijn Energie: deze energieŽn zoeken hun stolling in Vet. Vet mag niet verdwijnen zolang het nodig is voor een mens dat deze energieŽn "gestold" blijven. Vet is symbool van Energie, Kracht, Potentie, van Zelf-koestering en Zachtheid. Zonder een fysieke opvangbasis voor de enorme energieŽn die aanwezig zijn in de aard van bepaalde personen, zouden zij ziek of krankzinnig worden. (Het is gans normaal dat de meeste mensen die een "dieet" gaan volgen, de een of andere kwaal gaan gewaarworden. Het evenwicht Energie (gevoelens, potentiŽle creativiteit, .) en lichaam, geest en stof, dient steeds op natuurlijke wijze in stand gehouden te worden.

Daarom : je bent goed zoals je bent, op elk ogenblik van je bestaan, zolang jij je maar niet in een artificieel keurschijf gaat gieten ! Volg alleen jouw innerlijk Gezag, dat jou het lichaam geeft ideaal is voor jou op dit moment. Vet is niet lelijk of slecht. Zolang het nodig is, zolang het goed is, zal vet daar blijven. Vecht hier niet langer tegen, maar wees solidair met je mooie, zachte, warme, krachtige, wollige lichaam, dat zijn spieren en zijn vetlagen behoudt, waar het nodig is voor jouw gezondheid. Twijfel niet langer aan deze volmaaktheid van je natuur: bekijk het vet niet langer door de ogen van de maatschappij die slechts aan de oppervlakte leeft en de ware liefde niet kent.

Een maatschappij waarin de vrouw als een magere zuigkracht wordt geproclameerd in plaats van in gevende, volle liefde. Luister naar je hart, naar je lichaam: luister niet naar oppervlakkige raadgevers, die de grond van de zaak niet kunnen zien, omdat zijzelf zijn opgeslorpt door de deze destructieve overtuigingen. Een lichaamsvorm geeft de individuele geaardheid van de mens weer. Niemand is te dik of te mager. Het ideale gewicht bestaat niet. Bepaalde "vet-plaatsen" maken je duidelijk waarom het zich juist dŗŗr heeft gevormd: en het is goed. Het hoeft niet te verdwijnen. Vet is niet "lelijk", noch "slecht" of "ongezond": dit wordt slechts beweerd door mensen die hun eigen Aard, hun lichaam wantrouwen, omdat het hen zo is geleerd. Breek met deze leugen, kom uit voor wie je werkelijk bent en stop je niet weg achter een vals, zuigend masker van een "dieet, massage, .". En ŗls het vet op een bepaalde ogenblik zou verdwijnen, zomaar en spontaan, dan weet je diepste Zelf ook wel dat het goed is. En komt het er spontaan terug op een bepaald moment, dan is dat even goed, even gezond en even mooi.

Leef niet naar de buitenwereld, maar vanuit je diepste Aard, vanuit je werkelijke Zijn, dan zal je zien waar vet goed is te zijn aan je lichaam. Wanneer je niet "liegt" tegen jezelf door vb. te "gaan vermageren", wanneer het jouw aard is om rond te zijn, dan kan jij pas een vriend(in), een partner ontmoeten die van JOU houdt en niet van een SCHIJNBEELD. Zolang een vriend(in) je maar neemt omdat en zolang je aan die of deze magere-vorm-zonder-vet voldoet, is er geen sprake van werkelijke liefde om jouw Werkelijke zijn. Laat los, gooi geen parels voor de zwijnen meer en stel je in liefde open voor deze vrienden die de gouden schat in jezelf (het hart, het vet, de liefde, de zachtheid, .) wensen te delen in waarheid. En ontdek de ronde schoonheid.


tekst stond ooit op de site van de heks van de Esp, tegenwoordig www.innoxia.com
© Hydrangea Online / Laatste update: 11-12-2004 / 5361 x bekeken