Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Tijd

Tijd is zo'n relatief begrip. Ik bedoel, we weten allemaal dat er 60 seconden in een minuut zitten en 60 minuten in een uur. We weten allemaal hoe lang een dag, een week, een maand duurt. Daar zijn we het over eens. Ooit hebben we daar afspraken over gemaakt en daar houden we ons aan.

Ik heb het meer over het besef van tijd. Als je ergens op moet wachten, kan de tijd ineens heel erg langzaam gaan. Voor sommigen is dat als ze wachten op het einde van de werkweek, voor anderen als ze wachten op de uitslag van een onderzoek. Tijd kan dan letterlijk kruipen. Je kunt het wegtikken van elke seconde horen en het lijkt voor je gevoel wel eeuwig te duren. Als je 12 bent, kun je niet wachten tot je eindelijk 18 en volwassen wordt. 2 weekjes tot aan de zomervakantie lijken een eeuwigheid. Aan de andere kant kan tijd voorbij vliegen. Je hebt een heel fijn gesprek met iemand en ineens zijn er 2 uur voorbij, of je droomt even weg...ineens ben je te laat voor iets. Op een zonnige dag zit je op een boomstam in een verlaten bos. Je doet je ogen dicht, voelt de zon, de warmte hiervan, de adem van de aarde en haar koestering. Het lijkt maar heel even maar op je klokje zit je er dan een half uur.

En dan kan tijd nog stilstaan. Al is het maar voor even. Het moment dat iemand je aankijkt...recht in je hart, het moment van de herkenning. Maar ook het moment dat je heel hard schrikt , je vreselijk nieuws te horen krijgt. Of tijdens een geweldig orgasme. De klok tikt voort, maar jij bent even gevangen in een plaats waar geen tijd is. Tussen de werelden.

Van het tikken van een klok tot een mensenleven. De cycli van de natuur...die alles overigens in haar eigen tijd doet. Tijd..ze gaat sneller en langzamer en soms staat ze stil, tegen de regels van de mensen in. Tijd...het is een wonderlijk begrip.© Hydrangea Online / Laatste update: 11-12-2004 / 3390 x bekeken