Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Hoe word je heks (Jennifer)

Jennifer vroeg me dit: Hallo Hydrangea , ik ben heel erg geintreseerd in heks worden maar hoe en bij wie moet ik daarvoor zijn kan jij me uitleg geven aub?

Ha Jennifer!

Dank je voor je reactie in mijn gastenboek. Ik zal proberen om te vertellen hoe ik denk over het heks-zijn/heks-worden.

Ik ben van mening dat je geen heks wordt, maar je bent het. Sommigen komen er al heel jong achter, anderen nooit of pas later.

Ik ken veel heksen en wat mij opvalt is, dat zij zich vaak als kind al anders voelden. Ze kunnen vaak niet precies zeggen wat dat was, maar ze voelden zich anders. Je leeft meer met de natuur mee, bijvoorbeeld, weet dat er meer bestaat dan je 5 zintuigen je vertellen dat er is. Je voelt dingen in mensen, dieren of bomen aan...noem maar op. Het verschilt per persoon enorm en het is ok niet zo dat je persé paranormaal begaafd moet zijn.

Als die heks in je zit, dan kun je die wakker maken, door informatie te vergaren en te kijken of die info iets is wat jou aanspreekt of misschien wel ontroert. Ik weet nog wel toen ik op mijn eerste heksensite belandde, dacht: : kijk nou..ik ben niet de enige die zo denkt!". Ik las er dingen die ik niet wist of kende, maar waarvan ik ook meteen een gevoel van thuiskomen had. Zo voelde het voor mij, maar zo hoor ik ook veel anderen erover.

Verder is het zo dat er zovele stromingen zijn binnen de aardegeloven. Je kunt heks zijn, of wiccan, je bent misschien meer een Druïde in de dop. Of je trekt echt meer naar de prieseres-kant, zoals ik de laatste tijd ook meer en meer doe.

Mijn tips voor beginnend heksen of mensen die er gewoon meer van willen weten:

* internet..het is een geweldig medium om lekker vrijblijvend info in te winnen
* internetfora: sluit je aan bij een forum, klets mee, stel je vragen en deel je gedachten. Je leert er een hoop van!
* boeken: zoals die van Susan Smit ( "Heks") of van Ko en Joke Lankester
* Fairs en beurzen zoals die in Rijswijk, de Elf Fantasy Fair zijn een ideale plek om meerdere heksen te ontmoeten
* je kunt op een goed moment, als je mee rinfo hebt vergaard en echt verder wilt , maar dan met een groep mensen proberen te achterhalen of er covens in de buurt zijn, maar alleen als het jou ook echt aanspreekt
* last but not least: VOEL, Herinner bij jezelf de heks die je bent. Schrijf erover voor jezelf, voel diep in jezelf....je zult verbaasd staan van wat je tegenkomt!

Ik hoop je zo een beetje op weg te hebben geholpen. Het is een lange weg, soms met hobbels en bobbels, soms met prachtige plekjes waar je af en toe even stopt en soms...loopt er iemand een tijdje met je mee. Veel plezier met jouw pad, waar het je ook naartoe leidt!

Liefs & Licht
Hydrangea


© Hydrangea Online / Laatste update: 08-12-2004 / 9152 x bekeken