Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
De Pleiaden (de zeven zusters)

"When the Pleiades, Atlas' daughters, start to rise
Begin your harvest; plough when they go down.
For forty days and nights they hide themselves,
And as the year rolls round, appear again
When you begin to sharpen sickle-blades;
This law holds on the plains and by the sea,
And in the mountain valleys, fertile lands
Far from the swelling sea."
Hesiod (c. 8e eeuw voor Chr.)


De Pleiaden , uit de Griekse mythologie ook wel bekend als de zeven zusters, zijn een sterrengroep die al heel lang bekend zijn. Homerus noemt deze groep sterren in de Odyssee en zelfs de Bijbel refereert driemaal aan deze groep, die al vanaf 1000 voor Christus bekend is. De zeven steren en zusters zijn Maia, Electra, Alcyone, Taygete, Asterope, Celaeno en Merope, die met hun ouders Atlas en Pleione als sterren aan de hemel staan. Oppergod Zeus wilde de zusters beschermen tegen Orion, die hen al 7 jaar lang achtervolgde. Hij veranderde ze eerst in duiven en later in sterren aan de lucht, waar ze nu nog altijd op de voet worden gevolgd door het sterrenbeeld Orion , de god die hen bejaagde. De pleiaden staan tevens bekend als de 7 priesteressen die oordelen over de mens, hetgeen is afgeleid van de benaming die de Grieken gaven aan dit sterrenstelsel: kritikos, hetgeen rechter betekent.De Pleiaden zijn voor het blote oog zichtbaar, als je ze eens wilt bekijken. Aan de Nederlandse lucht kun je de Pleiaden het makkelijkst zien in de winter aan de oostelijke hemel in het sterrenbeeld Stier. Zij bewegen zich van Oost naar West. Met goed weer kun je alle 7 afzonderlijke sterren zien. Ze zien eruit als de steelpan van Grote Beer.

Op spiritueel niveau wordt er geloofd dat sommige mensen op aarde, gereïncarneerde Pleiadiers zijn. Het zijn vaak mensen die andermans belang boven het hunne stellen, ze offeren zich met liefde op voor het groter belang. Deze wens tot het geven van geluk maakt wel, dat veel Pleiadiers last hebben van lichamelijke klachten. Zij kennen tegelijkertijd ook de kracht van de liefde en het seksuele, en zullen expressie leren door het uiten van hun goddelijke vrouwelijkheid. De Pleiadiers in ons leren hoe ze andermans mening moeten respecteren en anderen het recht te geven zelf tot antwoorden te komen zonder hun tussenkomst. Ze leren dat zij niet kunnen oordelen over hoe een ander zich voelt of de dingen wil ervaren. Als een collectief bewustzijn dat enkel liefde, harmonie en éénheid kent, kregen ze hier de kans om de "individualiteit " beter te leren kennen.

Het Pleiadische bewustzijn draait om één met God/het Al , de Schepper van Alles, en hebben een zeer sterk vertrouwen en geloof waardoor ze gemakkelijk met de stroom kunnen meestromen. Ze kennen het principe van de syncronciteit waardoor ze zich altijd één voelen met al hetgeen rondom hen gebeurt .
Pleiadische energie stimuleert de communicatieve vermogens en helpt om in je kracht te staan en je eigen waarheid te voelen en uit te drukken. Het leert je je innerlijke bron van waarheid aan te boren en helpt je die waarheid ook uit te dragen.
De energie werkt ook in op je 5e chakra.© Hydrangea Online / Laatste update: 05-12-2004 / 17121 x bekeken