Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Sterrenstof (we zijn allemaal sterrenkinderen)

"We come spinning out of nothingness, scattering stars like dust"

Wist je dat wij allemaal bestaan uit sterrenstof? Voordat je je nu je schouders ophaalt en denkt “wat een onzin”, wat vind je ervan als ik zeg dat dat wetenschappelijk is te onderbouwen? Lees maar:

Wij, de planeten en alles om ons heen, maken deel uit van een soort van kosmische kringloop. Zo’n 13 miljard jaar geleden ontstond met een grote oerknal het heelal, een explosie van materie, energie, ruimte en tijd. Bij die explosie kwamen deeltjes vrij, bouwstoffen die planeten en sterren vormden, maar ook het leven erop heeft die stoffen in zich. Het calcium in je botten, het ijzer in je bloed, het fosfor in je DNA - het heeft ooit allemaal deel uitgemaakt van de kosmische kringloop, en zal daar ooit weer in terugkeren. Ons bestaan kan niet losgezien worden van de evolutie van het heelal. Alle moleculen zijn gemaakt van atomen. Er zijn in de natuur ongeveer 90 verschillende soorten atomen, die overeenkomen met de scheikundige elementen, zoals waterstof, zuurstof, koolstof, calcium, silicium, natrium, ijzer en goud. Zo zijn deze stoffen en alle andere stoffen waaruit alle levende wezens zijn opgebouwd ooit ontstaan in het binnenste van sterren.

Door Amerikaans onderzoek op de Washington University in St Louis, Missouri, hebben ze inmiddels 6 verschillende sterrenstofdeeltjes kunnen isoleren die een oorsprong vinden elk op een op verschillende ster/planeet. Meerdere mensen hebben verschillende van deze stofjes in zich en het zou leuk zijn als in de toekomst ook de 6 verschillende sterren/planeten waarvan zij afkomen kunnen worden geïdentificeerd, zodat je kunt zeggen: ik kom van die en die sterren. Zodat zij ergens ook onze "voorouders" zijn.

Hoe dan ook, het is ontegenzeggelijk door wetenschappelijke studie bewezen dat wij allen sterrenkinderen zijn. Ergo: Jij bent voor een groot deel gemaakt van sterrenstof!!© Hydrangea Online / Laatste update: 05-12-2004 / 12475 x bekeken