Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Inleiding andere Geloven (en feesten)

In een tijd, waarin juist zoveel en toenemende aandacht lijkt te zijn voor de onderlinge verschillen tussen de verschillende bevolkings- en geloofsgroepen, leek het mij juist heel gepast om nu eens te zoeken naar de overeenkomsten. Want overal ter wereld vieren verschillende geloven verschillende feesten, die , als je de essentie van het geheel bekijkt, vaak zeer overeenkomen feesten van andere geloven.

Ikzelf geloof, dat alle geloofsovertuigingen spaken zijn aan een groot wiel. Al die spaken komen samen bij de as. En die as… dat is waar het echt om draait. Dus laten we ons eens concentreren op de onderlinge verbondenheid, het broeder- en zusterschap van onze medemensen. Misschien blijkt dat wel interessanter te zijn dan al die dingen die ons verdelen.


In dit gedeelte van de site komt dus aandacht voor verschillende feesten en gedenkdagen en waar mogelijk de onderlinge overeenkomsten. Gezien het feit, dat we op het moment dat ik dit schrijf richting Yule/midwinter gaan, ga ik beginnen met de Lichtfeesten.
© Hydrangea Online / Laatste update: 09-11-2004 / 7512 x bekeken