Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Hoe kan ik serieus een sabbat vieren

Hallo Hydrangea Ik ben sinds kort Wiccan. ik heb al gevisualiseerd, ik kan aarden en mediteren. Ik wacht op Mabon want dat is een Sabbat. maar hoe vier ik dat. de informatie hier is toppie alleen weinig. ik bedoel ik kan mijn altaar versieren met herfstdingen enzo maar er staat bij drank: Cider,Bier,Wijn ik ben 12 en mag dat dus nog niet. hoe kan ik SERIEUS een sabbat vieren bv. met een ritueel?
Gawen


Hier mijn antwoord:

Het serieus vieren van een sabbat heeft in mijn gevoel niet veel te maken met het gebruik van tools, voedsel of drank. Belangrijk is de intentie die je neerzet, de concentratie die je hebt tijdens het uitvoeren van je ritueel. Hoe groots en meeslepend of hoe klein en simpel dat ritueel is, maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat er vooral om dat jij iets van jou erin stopt. Jouw creativiteit, jouw energie. Ik ben nooit voorstander geweest van hele voorgekauwde rituelen, dus die info zul je hier ook vrijwel niet vinden. Juist omdat ik vind dat je zelf iets moet creëren. Goed of fout bestaat niet, zolang je het thema van de sabbat in je achterhoofd houdt. Nogmaals: het belangrijkste is dat jij JOUW energie, jouw persoonlijkheid, jouw creativiteit in zo’n ritueel legt. En als ik iets helemaal ga opschrijven voor je en jij dat letterlijk gaat volgen is het niet echt iets van jou, begrijp je?

Als je tegen praktische problemen aanloopt zoals het feit dat je geen alcohol wilt of mag drinken, dan kun je proberen creatief te zijn in het vinden van een voor jou werkbare oplossing. Bedenk voor jezelf wat voor tijd Mabon is. Wat wordt er in deze tijd geoogst? Waar kun je bijvoorbeeld sappen of alcoholvrije versies van kopen? Ik weet zeker dat je met iets komt wat voor jou werkt.

Ten slotte: probeer wat meer heks te zijn vanuit je hart. Je probeert teveel te denken en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Als je wat meer kunt loslaten en gewoon jezelf kunt zijn en dan ook je eigen innerlijke raadgever volgt, zul je dingen veel intenser beleven en meer op jouw manier. Doe wat je wilt….zegt men toch?

Ik hoop, dat je hier wat mee kunt. Als je nog meer vragen hebt, mag je me altijd terugmailen!

Een warme groet,

Hydrangea

© Hydrangea Online / Laatste update: 23-08-2007 / 6666 x bekeken