Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Atlantis

De verzonken stad, het verzonken eiland, wat volgens de overleveringen ongeveer 950 voor Christus , tijdens een enorme ramp, tot op de bodem van de zee verdween en tot op heden nog niet is gevonden. Althans, niet op overtuigende wijze.

De eerste die over dit door mysteriën omgeven eiland schreef, was de Griekse Filosoof Plato. Hij heeft altijd beweerd dat dit verhaal waar was. Deze wetenschap kwam uit zijn familie, waar zijn overgrootvader destijds van dichter/staatsman Solon heeft vernomen. Deze Solon was in contact gekomen met een priester die hem vertelde over , ik citeer, "een machtig leger dat, vanuit een ver punt in de Atlantische Oceaan, oprukte om Europa te veroveren. De indringers kwamen van een eiland Atlantis, buiten de Zuilen van Hercules (de huidige straat van Gibraltar)"

Plato schrijft er ook nog het volgende over: "De oude hoofdstad was rijk aan natuurlijke bronnen en er was voedsel in overvloed. Hoge bergen boden beschutting tegen de noordenwind en over de weiden zwierven dieren zoals olifanten en paarden, die dronken uit meren en rivieren. Er regeerden 10 koningen over dit paradijselijke eiland en de bewoners leefden er in volmaakte harmonie".

Plato omschreef Atlantis als zijnde een uit concentrische cirkels opgebouwd geheel van om en om eiland en kanaal. De totale doorsnede hiervan was 22,5 kilometer. Op het centraal gelegen deel bevonden zich het paleis, een aan Poseidon (de beschermheer van de stad) gewijde tempel en sportvelden. Dit hoofdgedeelte werd omringd door een 183 meter breed kanaal. Hier omheen was een cirkelvormig eiland, waar zich de kazerne, paardenrenbanen en de haven zich bevonden. Aan één kant liep een kanaal rechtsreeks van de zee naar het midden van de stad.

Er leefde een hoog-ontwikkelde beschaving op dit eiland. Zij waren dan ook in staat tot grote hoogstandjes, onder andere op het gebed van bouwwerken. De maatschappelijke structuur van Atlantis was gestoeld op orde en rust. Geweld en armoede waren er onbekend en men leefde er in zeer grote rijkdom. Die rijkdom bestond dan ook vooral uit vele en grote aantallen edele metalen. Volgens Plato werden de inwoners van Atlantis steeds hongeriger naar meer en zij stelden zich ten doel de wereld te veroveren. Dit mislukte echter jammerlijk, hun legers werden verslagen. Toen kwamen tot overmaat van ramp ook nog de natuurrampen als overstromingen en aardbevingen en verdween het hierdoor onder het oppervlak van de zee.Wat is er nu waar van het verhaal dat Atlantis is gezonken?
Niet geheel ontoevallig lijkt het feit te zijn, dat het zinken van Atlantis ongeveer gelijk valt met het einde van de ijstijd. Ondom de ijstijd was er, en dat is algemeen bekend, veel aardbevingen, overstromingen en andere rampspoed. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ook aangetoond, dat in die exacte tijd veel dieren zijn uitgestorven, ongeveer 70% van alle zoogdieren, om wel te verstaan.

Wereldwijd zijn er overigens 500 mythische verhalen over een "aards paradijs" dat ten onder ging door een zondvloed, vuur aardbevingen. De mythen van Kelten, maar ook kennen soortgelijke verhalen over verzonken landen, o.m. voor de kust van het Franse Bretagne. Ook mythen die hun oorspring vinden in Midden-Amerika, bij de eskimo's en de Hopi-Indianen in Noord-Amerika, in de Boedhistische en Hindoeïstische godsdienst, en ook in de Bijbel. Iedereen kent het bijbelse verhaal van "de Hof van Eden" met Adam en Eva , maar ook het verhaal van de ark van Noah, die zich hiermee van de zondvloed wist te redden. Al deze aangehaalde mythen en verhalen beschrijven in grote lijnen precies dezelfde geologische en klimatologische gebeurtenissen.
Bedenk je eens dat dat géén toeval kan zijn. Misschien ligt er wel eens één en dezelfde waar gebeurde catastrofe aan ten grondslag.

Overigens bestaat er ook nog een link tussen Atlantis en Avalon. Volgens overleveringen is Avalon namelijk een deel van Atlantis dat boven het zee-oppervlak bleef toen de rest van dit eiland zonk. De tradities van hen die vanuit Avalon werken, schijnen, zo wil de overlevering, zeer nauw verbonden te zijn met de riten die in Atlantis werden uitgevoerd.

Avalon en Atlantis, verbonden door mythe en misschien nog wel meer. Wie weet vinden we ze ooit beiden…..© Hydrangea Online / Laatste update: 16-01-2005 / 18320 x bekeken